Cursussen & Opleidingen

Stichting Raja Yoga Nederland geeft zowel doorlopende cursussen, masterclasses in Raja Yoga als volledige opleidingen tot docent en meester in Raja Yoga.

Bekijk ons unieke aanbod en inhoud van cursussen, workshops, masterclasses, bijscholingen en opleidingen in de oorspronkelijke (klassieke) Yoga. Voor ieder wat wils op spiritueel gebied!

Je wordt van zelf bijzonder als je oorspronkelijk blijft!

De Stichting is een door SYN erkend opleidingsinstituut en geacrediteerd door Samenwerkende Yogadocenten Nederland (en Benelux). Dat betekent dat al haar opleidingen erkend zijn, evenals haar docenten.

 

Cursussen

19.30- 21.00 uur Cursus Mindfulness Therapie voor mannen
De cursus Mindfulness, is speciaal voor mannen, draagt een therapeutisch karakter en is gebaseerd op Mindfulness Original Based Approach (MOBA). De cursus wordt verzorgd door grootmeester Klaas Stuive en zoals gezegd in bijzonder bestemd voor mannen. Mindfulness of achtzaamheid vindt zijn oorsprong in de klassieke Yoga en Boeddhisme. Het vormt een onderdeel van het achtvoudig Yogapad van Patanjali. Mindfulness wordt al duizenden jaren toegepast vanuit de Himalayatraditie en is door Zenmeester Thich Nhat Hanh weer populair gemaakt. Inschrijving voor minimaal 10 lessen. Tussentijds instroming is dus mogelijk.
10.30 - 12.00 uur Mindfulness Senioren+
Oud politieofficier en Yoga grootmeester Klaas Stuive heeft het initiatief genomen om overdag te starten met een doorlopende cursus Mindfulness voor 50+ers in het opleidingscentrum van Stichting Raja Yoga Nederland, Schouwstede 1 in Nieuwegein.
Cursus Mindfulness Therapie voor vrouwen in overgang
NIEUW:
Cursus Mindfulness Therapie voor vrouwen in en na de overgang. Deze cursus Mindfulness draagt een therapeutisch karakter en is gebaseerd op Mindfulness Original Based Approach (MOBA). De cursus wordt verzorgd door Anne Stuive (Yogameester). We werken met een strippenkaart van minimaal 10 strippen.
Cursus Mindfulness voor kinderen
Op woensdagmiddag van 16.00

» Meer cursussen

Opleidingen

10.00 - 12.30 uur Basisopleiding Hatha Yoga
Op vrijdagochtend geeft de stichting de eenjarige basisopleiding, specifiek gericht op de Hatha Yoga. Deze opleiding is gebaseerd op de klassieke Yogatechnieken uit Hatha Yoga Pradipika, Siva Samhitha en Gheranda Samhitha.De Asana's op die van Iyengar. De opleiding is op de vrijdagochtend van 10.00 uur-12.30 uur. Schrijf u nu in! Start vrijdag 1 september 2017. De basisopleiding wordt gegeven door grootmeester in de Yoga Klaas Stuive. Tussentijdse instroming is mogelijk.
19.30 - 22.30 uur Docentenopleiding Klassieke (Raja) Yoga
Erkend docentschap in de (klassieke) Raja Yoga volgens de eeuwenoude Himalaya-traditie. Voor deelname aan deze opleiding is een basisopleiding Yoga (of vergelijkbaar) gewenst. Tussentijdse instroming mogelijk. Studiegids is opvraagbaar. Start: maandag 28 augustus 2017.
19.30 - 22.00 uur Basisopleiding Raja Yoga
Basisopleiding Yoga met aandacht voor praktische en theoretische verdieping van de Klassieke Yogatechnieken. Tevens wordt in deze basisopleiding stilgestaan bij het integreren van de klassieke Yoga in het dagelijks leven. Start 31 augustus 2017.
10.00 - 12. 30 uur Meesteropleiding Raja Yoga
Meesterschap in Raja Yoga volgens eeuwenoude traditie. Het geeft u de bevoegdheid om docenten te mogen opleiden. U ontvangt een erkende titel van 'Yogameester'. Tussentijdse instroming is mogelijk. Vraag een intakegesprek aan. Start 8 september 2019.

» Meer opleidingen

Workshops

NIEUW Masterclass: Yoga Wetenschappen
Masterclass Yoga Wetenschappen met een praktisch karakter vindt plaats in 8 colleges van 3 uur ( op de derde zondag van de maand. Start zondag 15 september (iedere derde zondag van de maand van 10.00 - 13.00 uur) Locatie Opleiding-centrum, Schouwstede 1d in Nieuwegein. Eigen parkeerplaats aanwezig. Deze Masterclass wordt geleid door de bekende Grootmeester in Yoga Klaas Stuive MCM, onder andere geïnitieerd in de Himalayatraditie. U kunt u inschrijven via de site. Geadviseerd wordt alle 8 colleges te volgen. Minimale deelname 4 colleges.
NIEUW Masterclass: Restorative Yoga
Restorative (helende) Yoga is een therapeutisch Yogavorm om vooral langdurige lichamelijke klachten te verhelpen. Maar ook geschikt voor mensen die zich meer willen leren om te ontspannen. Door ontspanning te combineren met ademhaling, rug-houdingen en met gebruik van fysieke hulpmiddelen komen blokkades los en gaat het herstellend vermogen van het lichaam werken. Bij voldoende belangstelling wordt deze workshop in 2020 gepland.
VOORJAAR RETRAITE SYN 21 t/m 23 februari a.s.
Van vrijdag 21 t/m 23 februari organiseren SYN (en onze Stichting) een voorjaar retraite te Belfelt, Leonardes Hoeve (Limburg). Indicatie kosten: 350 euro (all inclusive). Onder voorbehoud.

» Meer workshops

Zoeken

Geef een zoekopdracht

Agenda


Grote kalender weergeven

Laatste Tweets

Volg ons @RajaYogaNieuws