U vindt hier een overzicht van al onze yoga opleidingen. Onze yoga opleidingen vinden plaats in ons Opleidingscentrum in Nieuwegein.

Vorige pagina | Overzicht

10.00 - 12.30 uur Opleiding Trainer Mindfulness

Docent(en)
Klaas Stuive

Toelichting

Mindfulness
Mindfulness of achtzaamheid, is een van oorsprong Boeddhistische methodiek, die o.a. in Frankrijk en Amerika succesvol wordt toegepast door psychologen, pedagogische therapeuten en Yogadocenten bij behandeling van hun cliënten.  De methodiek is zowel individueel als groepsgewijs toepasbaar. Het is gericht op achtzaamheid (bewuste aandacht) op lichaam en geest en ontspanning door o.a. meditatie, ademhaling, lichamelijke oefeningen en andere technieken. Het bevordert aantoonbaar lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen met psychische en/of lichamelijke klachten. Voor is het een remedie tegen overspannenheid, slapeloosheid, burn-out, etc.

Methode
De training is gebaseerd op Mindfulness Orginal Based Approached (MOBA), zoals Boeddha, Patanjali en Thich Nhat Hanh in essentie hebben bedoeld. Dat betekent dat er een relatie wordt gelegd met de klassieke Yoga. Deze methode, ontwikkeld door Yoga grootmeester Klaas Stuive,  is erkend (geaccrediteerd) door vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN) en de International Yoga Federation, m.b.t. het aantal uren en inhoud.

Opleiding tot trainer
In 24 wekelijkse lessen leer je - onder leiding van Yogameester Klaas Stuive - professionele vaardigheden aan om cliënten of (Yoga-)groepen kwalitatief te begeleiden om: geestelijke en lichamelijke klachten onder ogen te zien, deze te aanvaarden en in de toekomst te leren voorkomen. 

De opleiding is in het Nederlands, enkel  de study-guide  is in het Engels. Tijdens de opleiding worden  lichamelijke (zachte) oefeningen, reinigingsoefeningen, ademhalings- en ontspanningstechnieken, en meditatie-vormen beoefend. 

De opleiding bestaat uit drie delen die tijdens iedere les van 2 ½ uur steeds aan de orde komen, zowel praktisch als theoretisch:
1.      Meditatie en ontspanningstechnieken;
2.      Educatieve vaardigheden;
3.      Subtiele anatomie, geneeskunde en psychologie.

U ontvangt een syllabus en het boekje Universele Psychologie van Klaas Stuive.

Locatie
De opleiding wordt gehouden op dinsdagochtend van 10.00-12.30 uur, in het opleidingscentrum van de stichting aan de Schouwstede 1 in Nieuwegein, vlakbij bus- en tramstation.

Start
Bij voldoende aanmeldingen.

Afsluiting
Ter afsluiting wordt gevraagd een casestudie te doen en de resultaten daarvan op schrift in te leveren (maximaal 10 pagina’s). Na een eindgesprek met docent en examinator ontvangt u het vakdiploma ‘Trainer Mindfulness’ van de landelijke Vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN). 

Kosten

De kosten zijn: € 975,00 in 2-delen te voldoen. € 500,- bij inschrijving en € 475,- na drie maanden. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal, zoals een uitgebreide studiegids (Engels)..

Kosten per les
€ 0,00

Kalender

Agenda


Grote kalender weergeven

Laatste Tweets

Volg ons @RajaYogaNieuws