Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van november

19/11

Workshop Katha Upanishad in Belgie

Op zondag 26 november a.s. aanvang 10.00 uur, einde 16.00 uur, geeft Klaas Stuive een workshop over Katha Upanishad en haar verborgen wetenschap.

16/11

Samkhya, een praktische kijk

Onder publicaties op de site www.raja-yoga.nl vindt u een artikel over de Samkhya Filosofie, een lezing van Klaas Stuive.

02/11

za. 4 november 2017 volle maan

Zaterdag 4 oktober is het weer volle maan. Een mooi moment om te mediteren op het geluk van alle mensen. Hari OM, namaste
Yogabrahmacarya

Nieuws van oktober

21/10

Het ontstaan van Divali, het lichtfeest

Indiaas van Divali is het feest van het licht in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet:'dipavali',dat betekent:'licht op een rijtje'. De lichtjes worden aangestoken door het hele huis, nadat het is schoongemaakt. Het feest is bedoeld symbolisch als overwinning op de duisternis en het kwade. Er worden heerlijke zoete dingen gegeten. Op 19 oktober 2017 vond dit weer plaats.

21/10

Einde herfstreces op 23 oktober

Het opleidingscentrum is weer geopend op maandag 23 oktober a.s. We starten weer met Hatha Yoga om 08.45 uur. Om 10.30 uur hebben we Mindfulness voor 50 plussers.

10/10

Herfstreces van 15 t/m 22 oktober a.s.

De stichting heeft herfstreces van zondag 15 t/m zondag 22 oktober 2017. Geniet van de herfstperiode en vooral van de natuur. Dit jaar zijn er veel paddenstoelen, maar laat ze aub staan. Houd verbinding met de Yoga door je dagelijkse oefeningen.

03/10

donderdag 5 oktober volle maan meditatie

Hari Om. 5 oktober is er weer volle maan. Laten we mediteren op vrede in ons zelf en vrede in de wereld. Om shanti, shanti, shanti. Klaas Stuive(Yogabrahmacarya)

03/10

De kracht van liefdevolle aandacht

De monnik en de os.
Respect, liefde, genegenheid en liefdevolle aandacht zijn waardevolle begrippen, maar je moet het wel toepassen, ook in moeilijke tijden. Een mooi verhaaltje voor donderdag na de volle maand meditatie.

Nieuws van augustus

14/08

Start opleidingen op zaterdag 26 augustus

We beginnen met de meesteropleiding op zaterdag 26 augustus. Maandag 28 augustus vangt de docentenopleiding aan. Donderdag 31 augustus de basisopleiding klassieke Yoga. Vrijdag 1 september basisopleiding Hatha Yoga.

10/08

Start Hatha Yoga en Mindfulness vanaf 13 augustus

Op 14 augustus a.s. starten we met de Hatha Yoga in de ochtend (08.50 uur) en de Mindfulness voor 50 plussers(10.30 uur) op de maandagochtend. En ook op woensdagavond 19.30 uur voor de mindfulness therapie. Iedereen van harte welkom.

05/08

Volle maan 7 augustus

Op maandag 7 augustus a.s. is het volle maan. Het gebruik in de klassieke Yoga is om op die dag in de avond te mediteren en iedereen op aarde vrede te wensen.

Nieuws van juli

23/07

Verschillende Publicaties

De Gheranda Samhitha is gepubliceerd en 'Aan de voeten van de meester'. Deze laatste publicatie bevat de vertaling uit het Sanskriet van 10 belangrijke Upanishads. Beide boeken zijn te bestelling via deze site.

12/07

Zomerreces

Vanaf 17 juli a.s. is de stichting met zomerreces. We starten met Mindfulness op 14 augustus a.s. en de opleidingen, cursussen, workshops op 26 augustus a.s. Fijne vakantie gewenst voor iedereen.

08/07

Volle Maan Meditatie 9 juli

Lokas samastas sukhino bhavantu :
"Moge de hele wereld vrede en harmonie verkrijgen."

08/07

De Anu Gita is gereed

Na twee jaar van intensieve studie en vertaling en behandeling daarvan tijdens de meesteropleiding is de ANU GITA gereed. Het is vertaald uit het Sanskriet en een fantastisch vervolg en afronding van de Bhagavad Gita.