Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van augustus

22/08

Congresdag SYN zondag 30 september a.s. aanvang 10.00 uur

Op zondag 30 september organiseert SYN een Congresdag van 9.30 tot 17.30 uur in Nieuwegein. Het programma is inmiddels bekend en het belooft een inspirerende dag te worden!

18/08

Sri Guru Gita nu in Nederlands

Dit fantastisch werk heeft Klaas Stuive in zijn zomerreces vertaald en toegelicht. Het is ultieme vorm om inhoud te geven aan Bhakti Yoga. Het gaat een plaats krijgen in de masteropleiding. Men kan dit werk voor € 15,00 bestellen, dan wordt het digitaal toegestuurd.

12/08

Bericht van Swami Ritavan aan Klaas Stuive

Van: Ritavan Bharati <swamiritavan@gmail.com>
Verzonden: Friday, July 20, 2018 9:37:17 AM
Aan: Klaas Stuive
Onderwerp: Recognizing your wonderful contributions to the Yoga Tradition

Dear Klaas,
Dearest Brother,
Om;

Wonderful to hear from you and to see the vast contributions you continue to make for the benefit of devoted students on the path of spirituality. Yes, we share the common bond and purpose. Thank you for sharing; and I look forward to hosting you and your group again next time.

With all affection and blessings,
swami ritaavan

Nieuws van juni

03/06

zondag 3 juni Yogatherapie

Zondag 3 juni staat tijdens Yogatherapie in het teken van voedingsleer, Yogaethiek, gedragscode, kinesiologie en klankschalentherapie. We starten om 10.00 uur.

Nieuws van mei

11/05

In de boeien van de tijd

Dit artikel van Klaas Stuive stond in Yogakrant Lente-editie.

11/05

Betekenis woord SUTRA

Een sutra is een draad, een weefdraad (scheringdraad). Een scheringdraad heeft een inslagdraad nodig, want anders wordt het geen tapijt. De sutra is een korte of langere prozazin (statement/schering) waar de guru zijn commentaar op geeft (inslag), zodat het een geheel (tapijt) wordt voor de leerlingen. Een sutra zonder commentaar heeft dus eigenlijk geen waarde. Een sutra is proza en geen bepaalde versvorm. In later tijd worden ook korte anekdotes (m.n. korte verhaaltjes over de Buddha bijvoorbeeld) wel in hun geheel een sutra genoemd. Maar dat is een latere ontwikkeling.
Aldus dr. Maaike Mulder, onze sanskrietlerares.

10/05

Lente HAIKUS

Haiku's zijn korte Japanse gedichten die vooral de natuur tot haar onderwerp heeft. Het een een gedicht van 5-7-5 lettergrepen, vaak met een onverwacht moment. De kracht is invoelingsvermogen. Als je het leest komt hetzelfde gevoel boven. Veel plezier! Klaas

Nieuws van april

05/04

Essentie klassieke Yoga

Een lezing van Klaas Stuive. Je kunt deze vinden in de Bibliografie onder lezingen.

Nieuws van januari

29/01

De monnik en de vos

De monnik en de os
Respect, liefde, genegenheid en liefdevolle aandacht zijn waardevolle begrippen, maar je moet het wel toepassen, ook in moeilijke tijden. Daar gaat het volgende verhaaltje over.

Nieuws van november

19/11

Workshop Taittirya Upanishad in Belgie

Op zondag 22 april 2018 a.s. aanvang 10.00 uur, einde 16.00 uur, geeft Klaas Stuive een workshop over Taittirya Upanishad en haar verborgen wetenschap.

16/11

Samkhya, een praktische kijk

Onder publicaties op de site www.raja-yoga.nl vindt u een artikel over de Samkhya Filosofie, een lezing van Klaas Stuive.

Nieuws van oktober

21/10

Het ontstaan van Divali, het lichtfeest

Indiaas van Divali is het feest van het licht in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet:'dipavali',dat betekent:'licht op een rijtje'. De lichtjes worden aangestoken door het hele huis, nadat het is schoongemaakt. Het feest is bedoeld symbolisch als overwinning op de duisternis en het kwade. Er worden heerlijke zoete dingen gegeten. Op 19 oktober 2017 vond dit weer plaats.

03/10

donderdag 5 oktober volle maan meditatie

Hari Om. 5 oktober is er weer volle maan. Laten we mediteren op vrede in ons zelf en vrede in de wereld. Om shanti, shanti, shanti. Klaas Stuive(Yogabrahmacarya)

03/10

De kracht van liefdevolle aandacht

De monnik en de os.
Respect, liefde, genegenheid en liefdevolle aandacht zijn waardevolle begrippen, maar je moet het wel toepassen, ook in moeilijke tijden. Een mooi verhaaltje voor donderdag na de volle maand meditatie.

Nieuws van juli

23/07

Verschillende Publicaties

De Gheranda Samhitha is gepubliceerd en 'Aan de voeten van de meester'. Deze laatste publicatie bevat de vertaling uit het Sanskriet van 10 belangrijke Upanishads. Beide boeken zijn te bestelling via deze site.