Berichten

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht

Ayur Veda adviezen tegen corona

Toegevoegd op 30-11-1999

Het probleem van de corona virus is dat alle drie constitutie uit haar evenwicht kunnen zijn. Als we veel slijm ophoesten of een loopneus hebben: Kapha. Als we toch een longinfectie hebben: Pitta. Als we benauwd zijn of last van onze keel: Vata. Toch zijn er een paar adviezen om alle drie problemen aan te pakken. Zie verder.

Ayur Veda en adviezen tegen Corona virus

Om te zorgen dat je lichamelijk systeem zo goed mogelijk bestand is tegen een infectie van het Corona virus, kun je de volgende dingen doen volgens de Ayur Veda doen:

  1. Vermijd Kapha verhogende voeding, omdat die een extra goede sfeer kunnen vormen voor het Corona virus. Onder deze voeding valt: zuivel, ijs, vlees, te veel koolhydraten (met name tarwebrood) en (witte) suiker. Vermijd koude voeding.
  2. Ondersteun je Agni door de hele dag door warm water en/of gemberthee te drinken. Dat helpt afvalstoffen af te voeren en maakt je vuur sterker.
  3. Neem dagelijks een theelepel kurkumapoeder met warm water, dat kan  met/of zonder peper, kokosolie, etc. Kurkuma heeft een anti -virale werking en helpt je lymfesysteem op te schonen.
  4. Omdat het Corona virus zich lijkt binnen te dringen, onder andere via de keel en neus: gorgel dagelijks met een halve tl kurkuma en een halve tl zout. Preventief in de ochtend. Heb je keelklachten? Doe dit dan meerdere malen per dag.
  5. Doe de volgende Pranayama’s (ademhalingsoefeningen):

Voor het versterken van je longen: Bhastrika.

Voor het versterken van Agni: Kappalabati.

Zing de hele dag door de Maha Mrtyunjaya (Siva) mantra, beschermt je tegen ziekte

En verder… ga lekker fietsen, wandelen, doe aan Thaichi in de tuin, was je handen, hoest niet in elkaars gezicht, neem afstand.

Wees creatief en lief voor elkaar.

Namasté,

Klaas Stuive