Berichten

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht

Twee ONLINE lezingen congres SYN 26 sept.

Toegevoegd op 30-11-1999

SYN-congres organiseert op 26 september om 10.00 uur en 13.00 uur twee lezingen respectievelijk door Aafke de Geus over 'Het geheim van Mudra's"en door Klaas Stuive over 'De kracht van de Stilte'. Opgeven via: voorzitter@syn-org.nl. Deze stuurt factuur op van € 20,00, na betaling ontvang u op 23 september een Zoom-link voor beide lezingen.

SYN Congresdag 26 sept 2020. On-line

Er worden 2 lezingen gehouden en in de pauze is er gelegenheid om bij te praten.

 10.00 uur – 11.30  Aafke de Geus-Zijp: Sri Yogesvarcarya

Het geheim van de Mudra's

Mudra’s zijn, mits op de juiste manier uitgevoerd, houdingen of gebaren die een energiestroom veroorzaken met de bedoeling de inwendige energie te koppelen aan de universele of kosmische energie. Een Mudra kan het hele lichaam omvatten, een visualisatietechniek zijn, of het kan een eenvoudige handpositie inhouden, en alles daartussenin. Mudra betekent: zegel. De energie wordt in het lichaam als het ware ergens verzegeld of het bewustzijn wordt verzegeld in een bepaalde plaats of staat. Tijdens de Congresdag ontdekken we het geheim van de Mudra door actief mee te doen. Geheim en ervaring zijn één. Ik verheug mij erop je te ontmoeten en deze kennis met je te delen.

13.00 uur – 14.30 Klaas Stuive: Pandit Sri Yogabrahmacarya
De Kracht van de Stilte

De “Kracht van de stilte” vind je in de tempel van jezelf. Deze kracht schenkt uiteindelijk ons het eeuwige leven. Het is de kracht met als stille dragers “Licht en Liefde”, door de wijzen sat­chid­
ananda genoemd. Die kracht zit verscholen in het Christusbewustzijn. Licht en Liefde zijn de kosmische krachten die alles in evenwicht (satva) houden. Het is wat de Hindus, Vishnu noemen.
Deze kracht is de allerhoogste kennis: het Licht dat de mens verlicht en hen begeleid op het Pad  van onderscheidingsvermogen. De bron van kennis vinden we in de Upanishas en Yoga-sutra’s van Patanjali, maar ook in de Bijbel en de Koran. Ik wil jullie meenemen naar deze wijsheidskennis en dan afsluiten met een begeleide meditatie.