SYN-Organisatie

De Brancheorganisatie Samenwerkende Yogadocenten Nederland (Benelux) is opgericht op 18 juni 2003 door Grootmeester in de Yoga Klaas Stuive MCM. Stichting Raja Yoga Nederland is een geaccrediteerde school.

Samenwerkende Yogadocenten Nederland (Benelux)

SYN is een branchevereniging voor klassieke Yoga en erkend door IYF (International Yoga Federation). Zij accrediteert - na toetsing van de kwaliteit- Yogadocenten, -opleidingen en -scholen. Verder behartigt zij belangen van haar leden, behandelt klachten, geeft adviezen over o.a.  verzekeringen en organiseert contactdagen en congressen.

Kijk voor meer informatie op www.syn-org.nl.

Organisatie

De Yoga in Nederland (en Benelux) groeit meer en meer. De oorspronkelijke, eeuwenoude Yoga kent specifieke doelen voor welzijn van de mensheid. Door het verschijnen van vele moderne Yogavormen achtte de oprichter (Klaas Stuive MCM) het noodzakelijk om de kwaliteit van de oorspronkelijke Yoga te beschermen. Alle Yogadocenten en -scholen, die de acht stappen van Pantañjali (codificeerder oorspronkelijke Yoga) als basis  voor hun lessen en opleiding(en) nemen, kunnen lid van SYN worden.  SYN staat als vereniging geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Zij heeft als ideëel doel, de kwaliteit en het imago van de klassieke (oorspronkelijke) Yoga te bevorderen, alsmede het nut daarvan voor het algemene welzijn van de mens uit te dragen. De organisatie is in handen van een bestuur. 

Wat wil SYN zijn?

  • Een kenniscentrum voor het verspreiden en verder bekend maken van de (klassieke) Yoga in Nederland;
  • Een centrum om de Yogawetenschap, -methode, -beoefening en -filosofie kwalitatief te bevorderen;
  • Een medium om duidelijk te maken wat de (klassieke) Yoga in essentie is en de vooroordelen over Yoga weg te nemen;
  • Een communicatie netwerk voor Yogadocenten om elkaar te steunen en onderling kennis uit te wisselen;
  • Een forum om elkaar te ontmoeten en te inspireren;
  • Een steunpunt om - in liefde voor het Zijn - dienstbaar te kunnen zijn voor het welzijn van mens en samenleving.
  • En vooral ook: Een informatiebron om erkende Yoga-docenten, Yogalessen, opleidingen, bijscholingen, retraites makkelijk te kunnen vinden

Lidmaatschap

Zij die aantoonbaar lesgeven in de (klassieke) Yoga kunnen zich via het contactformulier van www.syn-org.nl als lid inschrijven. Zij betalen een jaarlijkse contributie van € 35,00 en ontvangen daarna een SYN-vignet, die zichtbaar gebruikt mag worden als je lid bent. De contributie is bestemd voor de dekking van de kosten van de SYN-organisatie, de website, organisatie van contactdagen, congressen en andere kosten. De bestuursleden werken kosteloos voor SYN.

Zoeken

Geef een zoekopdracht

Agenda


Grote kalender weergeven

Laatste Tweets

Volg ons @RajaYogaNieuws